Finanšu tirgus darbība globalizācijas ietekmē: finanšu pakalpojumu eksporta iespējas Indijā - Gruņenko, Daniela (Latvijas Universitāte, 2014)
Pēdējā desmitgadē Indijas ekonomika attīstījās īpaši strauji. Neskatoties uz to, ka mūsdienās Indijas ekonomikas attīstības tempi samazinājās, Indijas finanšu sektors turpina attīstīties un kļūst arvien konkurētspējīgāks pasaules attīstītāko valstu skatījumā. Indijas finanšu sektora liberalizācija būtiski palielina ārvalstu finanšu ekspertu interesi par sadarbības iespējām ar Indijas finanšu subjektiem, tomēr, pastāvošo aizspriedumu dēļ par Indijas augstu nabadzības un zemu attīstības līmeni rada iespējamās sadarbības šķēršļus. Maģistra darba mērķis ir izpētīt Indijas banku sektora darbības vidi un identificēt Latvijas banku iespējas ienākt Indijas banku sektorā. Maģistra darba pētījums ir izklāstīts 104 lapaspusēs, to ilustrē 22 attēli un 5 tabulas. Pētījuma rezultātā gūtie rezultāti liecina par to, ka Latvijas banku ekspertu vidū ir paaugstināta interese un vēlme uzsākt sadarbību ar Indijas finanšu sektora subjektiem. Atslēgvārdi: banku sektors,Indija,finanšu pakalpojumu eksports

Over the last decades the Indian economy has been rapidly developed. Despite the latest setbacks related to the slowdown of the India’s economic growth as a result of the global economic downturn,the Indian financial sector continues developing and India is becoming increasingly competitive among other developing countries. The liberalization of the Indian financial sector has significantly increased the interest among foreign investors towards the Indian market and created the partnership opportunities with the Indian financial entities; however, existing prejudices about India become the main obstacles for future cooperation. The Master’s thesis aims at exploring the business environment concerning the Indian banking system and identifies the opportunities for Latvian banks to enter the Indian banking sector.The results of the master thesis show that the interest and willingness among the Latvian banking sector’s experts. Key words:banking sector,India,export of financial services
Financial Market Activity under Globalization Conditions: Financial Services Export Opportunities in India
Keywords: Ekonomika