Lietotne iepirkumu sarakstu pārvaldīšanai - Gobleja, Dārta (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba ietvaros aprakstīta programmatūras prasību specifikācija Android lietotnei iepirkumu sarakstu pārvaldīšanai “Yumm”. Lietotnes mērķis ir dot iespēju lietotājam atklāt citu lietotāju receptes, saglabāt un publicēt savas receptes un ērti izveidot iepirkumu sarakstus gan no savām receptēm, gan no citu lietotāju receptēm. Sistēmas izstrādei tiek izmantoti Firebase pakalpojumi kā aizmugursistēma, programmēšanas valoda Kotlin programmatūras izstrādei un Jetpack Compose bibliotēka ekrānskatu izveidošanai.

This paper lays out the requirements for the Android application “Yumm”. The main purpose of the system is managing shopping lists. The application lets users discover new recipes, post and save their own recipes and easily create shopping lists, which can contain ingredients from multiple recipes. Firebase services are used for backend services, such as authentication, database and data storage. The code is developed in Kotlin and the Jetpack Compose library is used for user interface.
Application for Managing Shopping Lists
Keywords: Datorzinātne; Android; Kotlin; recepte; iepirkumu saraksts