Personāla novērtēšanas metožu pilnveidošana uzņēmumā "DT Mobile" - Žūriņa, Anta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Personāla novērtēšanas metožu pilnveidošana uzņēmumā „DT Mobile” autors pēta un izstrādā savus priekšlikumus personāla novērtēšanas metožu pilnveidošanai. Uzņēmums ir noteicis jaunus mērķus klientu apkalpošanas līmeņa paaugstināšanai, līdz ar to ir nepieciešams izstrādāt atbilstošas izmaiņas līdzšinējās novērtēšanas metodēs. Bakalaura darbs veido 3 nodaļas. Pirmajā daļā ir apskatītas personāla novērtēšanas veidi un to definīcijas, mērķi un tiek aprakstītas personāla darbības novērtēšanā izmantojamas metodes, un pielietošanas iespējas, kā arī to trūkumi. Darba otrajā un trešajā nodaļā tiek izpētīta uzņēmumā esošās personāla novērtēšanas sistēmas un analizēti novērtēšanas rādītāji un problēmas novērtēšanas sistēmās. Noslēgumā autors ir apkopojis secinājumus un izstrādājis savus priekšlikumus personāla novērtēšanas metožu pilnveidošanai uzņēmumā „DT Mobile”. Bakalaura darba apjoms ir 64 lapas, tajās izvietotas 3 nodaļas un 16 attēli, pievienoti 2 pielikumi.

In the thesis work “Improvement of personnel assessment methods in company “DT Mobile” the author explores and develops proposals for personnel assessment methods improvement. The company has set the new goals for increasing the level of customer service, so it is necessary to develop appropriate changes in current assessment methods. The thesis consists of three chapters. The first chapter examines personnel assessment methods and definitions, goals and describes uses and weaknesses. The second and third chapter examines the existing personnel assessment methods and analyzes the evaluation indicators and problems of appraisal systems. In conclusion, the author has summarized the conclusions and proposals for development of personnel assessment methods in company “DT Mobile”. The thesis work consists of 64 pages, three chapters, 16 images, has been added two attachments.
Improvement of personnel assessment methods in company "DT Mobile"
Keywords: Vadībzinātne