Bioloģiskā lauksaimniecība un tās attīstības iespējas Latvijā - Šarkovska, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2011)
Mūsdienās, arvien lielāku uzmanību pievērš ilgtspējīgai attīstībai, tādēļ svarīgi ir apzināties visas jomas, kas varētu šo attīstību veicināt. Pieaugošā patēriņa apstākļos, bioloģiskajai lauksaimniecībai ar katru gadu kļūst lielāka nozīme nacionālajās tautsaimniecībās. Lai noskaidrotu esošo situāciju Latvijas bioloģiskās lauksaimniecības sektorā un iezīmētu galvenos attīstības virzienus, tika izstrādāts bakalaura darbs ar mērķi analizēt bioloģiskās lauksaimniecības attīstības priekšnosacījumus un attīstības iespējas Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no 3 (trīs) nodaļām. Tajā ietverti 17 attēli un 3 tabulas. Atslēgas vārdi: bioloģiskā lauksaimniecība, bioloģiskie produkti, ekoprodukti, attīstības iespējas.

Currently more attention is drawn to the sustainable development that is why it is important to acknowledge all areas that could promote this sort of a development. At the increasing circumstances of the consuming of goods, biological agricultures gaining its importance in the national economy. This bachelor paper analyzes Latvian biological farming’s development and preconditions, in order to acknowledge the current situation in Latvian biological market and underline main development currents. Bachelor paper consists of 3 parts. There are 17 pictures and 3 tables included. Key words of bachelor paper: Organic farming, biological products, ecological products, development.
Possibilities of organic farming development in Latvia
Keywords: Vadībzinātne