Debitoru parādi, to uzskaite, analīze un pārvaldības pilnveidošana A/S "Elko Grupa" - Krūze, Baiba (Latvijas Universitāte, 2008)
“Debitoru parādi, to uzskaite, analīze un pārvaldības pilnveidošana AS Elko Grupa. Maģistra darba mērķis – konstatēt un izpētīt AS Elko Grupa esošo situāciju ar debitoru parādiem un izteikt priekšlikumus problēmas novēršanai. Darbā iekļautas 5 nodaļas, kas secīgi pakārtotas izvirzītā mērķa sasniegšanai. Pirmajā nodaļā raksturots uzņēmums, jo darba mērķis ir izpētīt uzņēmuma debitoru pārvaldīšanu konkrētā uzņēmumā. Otrajā – izvērtēti debitori LR likumdošanā, normatīvajos aktos. Trešajā nodaļā sīkāk apskata debitoru parādu sastāvu. Ceturtajā – autors aplūko parādnieku kontroli. Piektajā nodaļā tiek izvērtētas parādu atgūšanas iespējas paša spēkiem vai ar parādu piedziņas firmas palīdzību. Atslēgvārdi – debitori, šaubīgie, bezcerīgie debitori, uzskaite, parādu atgūšana.

“Debts of debtors their account analyses and perfection of management in holding company Elko Grupa”. The aim of master work is to establish and to investigate real situation with debtor debts at holding company Elko Group and to enounce suggestions of problem prevention. There are 5 parts in this master work, which are in succession subordinated to achieve the aim. The first part characterizes the enterprise. At second – appraise debtors in legislation of Republics of Latvia and laws and regulations. At third part view content of debtor debts in details. At fourth – contemplate debtor control. At fifth part evaluate facilities of debt recovery by itself or with help of collection of debts. Keywords: debtors, doubtful, bad debtors, accounting, debt recovery.
Debts of debtors their account analyses and perfection of management in holding company Elko Grupa
Keywords: Ekonomika