Plaknes simetrijas un pārklājumi - Zariņa, Līga (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā aplūkotas plaknes simetrijas un pārklājumi. Tiek apskatītas plaknes izometrijas, to veidotās plaknes simetrijas grupas, kā arī analizēti plaknes simetrijas grupu tipi. Plaknes simetrijas grupu tipi aplūkoti saistībā ar simetriskiem plaknes pārklājumiem, īpašu uzmanību pievēršot plaknes pārklājumiem ar polimino. Tiek pētīta populāras rotaļlietas – kaleidoskopa saistība ar plaknes pārklājumu simetrijas grupu tipiem. Labākai izpratnei darbā ir daudz ilustrāciju. Atslēgas vārdi: plaknes simetrijas grupas, plaknes pārklājumi, polimino, kaleidoskops.

The paper deals with plane symmetries and tilings. Author considers plane isometries and symmetry groups made by them, as well as analyses types of plane symmetry groups. Types of plane symmetry groups considered in connection with symmetric plane tilings paying particular attention to tilings with polyominoes. Link between the well-known toy– kaleidoscope and types of plane symmetry groups is explored. For better understanding there are a lot of illustrations in the work. Keywords: plane symmetry groups, plane tilings, polyominoes, kaleidoscope.
Plane Symmetries and Tilings
Keywords: Matemātika