Markova modeļu pielietojums notikumu vēstures pētīšanai - Salmgrieze, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2020)
Notikumu vēstures pētīšana ir iespējama ar vairākām metodēm, bet šajā darbā vairāk tiks apskatīta Markova modeļu pielietošana, sākot ar pirmo šādu modeli Neimaņa-Fiksa modeli un turpinot ar šobrīd aktuālajiem- divu stāvokļu modeli, konkurējošo risku modeli, slimības-nāves modeli. Vēl bez modeļiem tiks sniegta arī statistikas modeļu specifikācija un vairāki pielietojuma piemēri.

Event history analysis is possible with several methods, but in this thesis the application of Markov models will be discussed more. The first Neyman-Fix model will be viewed and than the current ones - the two-state model, the competing risk model, the illness-death model. In addition to the models, the specification of statistic models and examples of statistical models will be discussed.
Application of Markov models in event-history analysis
Keywords: Matemātika; Notikumu vēstures pētīšana; Neimaņa-Fiksa modelis; divu stāvokļu modelis; slimības-nāves modelis; konkurējošo risku modelis