Motivācija Aizsardzības ministrijā un Nacionālajos bruņotajos spēkos - Lietiņa, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Pēdējo gadu ekonomiskās un politiskās izmaiņas Latvijā un pasaulē kopumā ir atstājušas spēcīgu ietekmi uz valsts pārvaldi. Valsts pārvaldes darbinieku motivācijas iespējas tika samazinātas līdz minimuma. Valdības noteiktās taupības politikas un ierobežotu finanšu līdzekļu rezultātā vadītājiem praktiski nebija iespējas materiāli un nemateriāli motivēt darbiniekus, tā apdraudot iestādēm noteikto mērķu sasniegšanu un noteikto funkciju izpildi. Šobrīd pamazām tiek atjaunota iespēja motivēt valsts pārvaldes darbiniekus. Šajos procesos liela nozīme ir iestādes vadītājam un viņa vadības stilam, jo ierobežotu iespēju situācijā ir jārod iespēja motivēt darbiniekus. Maģistra darba mērķis ir veicot teorētiskos pētījumus par motivāciju valsts pārvaldē, analizēt Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku darbinieku un karavīru motivācijas iespējas.

In recent years, economic and political changes in the Latvian and the world as a whole has left a strong impact on public administration. State government employee motivation opportunities have been reduced to a minimum. Government austerity policies and the limited financial resources to manage the practical result was possible monetary and non-monetary motivate employees, risk for realization institutions of set functions and achieve targets. Now slowly being restored able to motivate government employees. In these processes, the importance of the head and his management style, because of limited access situation is finding ways to motivate employees. Master piece’s purpose is by appraising theoretical materials about motivation of the public administration, to analyze the Ministry of Defense and the National Armed Forces officers and soldiers motivational opportunities.
Motivation at the Ministry of Defence and National Armed Forces
Keywords: Vadībzinātne