3-4 gadīgu bērnu izziņas interešu veicināšana rotaļās dabā - Raude, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba tēma ir “ 3-4 gadīgu bērnu izziņas interešu veicināšana rotaļās dabā”. Darba autore: Jolanta Raude Darba mērķis: teorētiskais un praktiskais pētījums 3-4 gadīgiem bērniem, izziņu interešu veidošanos rotaļā dabā. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām nodaļām un astoņām apakšnodaļām. Darbā ir veikts teorētiskais un praktiskais pētījums. Teorētiskajā pētījumā ir veikta bērnu izziņas intereses attīstības raksturojuma izpēte vidējā vecumposma bērniem. Praktiski pētītas izziņas intereses attīstības iespējas rotaļā dabā. Pedagoģiskajā izmēģinājuma darbībā, piedāvājot rotaļas daudzveidīgā dabas vidē, ļaujot bērniem radoši darboties un veicot atklājumus tika attīstīta izziņas interese, ar vecumposma attīstībai atbilstošiem uzdevumiem. Kvalifikācijas darba apjoms: 40 lpp., 8 attēli, 4 tabulas, 20 biogrāfiskā saraksta vienību skaits.

The theme of the qualification work is "Promoting the cognitive interests of 3-4 year olds in play". Author: Jolanta Raude Aim of the work: theoretical and practical research for 3-4 year old children, formation of cognitive interests in play. The qualification work consists of two chapters and eight subchapters. Theoretical and practical research is carried out in the thesis. Theoretical research has been carried out to investigate the development of the cognitive interest of children in middle-aged children. The possibilities of developing cognitive interests in play in nature have been practically studied. Pedagogical pilot action, through play in diverse natural environments, allowing children to be creative and discovering, developed a cognitive interest with age-appropriate challenges. Qualification work volume: 40 pages, 8 pictures, 4 tables, 20 biographical list items.
Promotion of cognitive interests of 3-4 year old children in play
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; bērnu iziņas interese; pirmsskola; rotaļas dabā; attīstības iespējas