Bromēto liesmas slāpētāju noteikšana pārtikas produktos ar hromatogrāfijas - augstas izšķirtspējas masspektrometrijas metodi - Klepikovs, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2017)
Bromēto liesmas slāpētāju noteikšana pārtikas produktos ar hromatogrāfiju – augstas izšķirtspējas masspektrometrijas metodi. Klepikovs V., zinātniskie vadītāji Dr.chem. Dz. Začs, Mg.chem. J.Rjabova. Bakalaura darbs, 28 lappuses, 8 attēli, 3 tabulas, 26 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā tika veikta zinātniskās literatūras izpēte un apkopošana par pārtikā esošajiem bromētiem liesmas slāpētājiem, par to noteikšanas iespējām un metodēm. Praktiskajā daļā tika veikta polibromēto difenilēteru (PBDE) noteikšana dažādos pārtikas produktos, tajā skaitā dzīvnieku barībā un augu eļļās, ar gāzes hromatogrāfijas – augstas izšķirtspējas masspektrometrijas metodi.

The determination of the brominated flame retardants in the food stuffs with chromatography - high resolution mass spectrometry. Klepikovs V., supervisor Dr. chem. Dz. Začs, Mg. chem. J.Rjabova., Study work, 28 pages, 8 figures, 3 tables, 26 literature references. In Latvian. The scientific literature about the occurrence of brominated flame retardants in food products, and the determination methods of them was explored and summarized. Practice part of the thesis includes PBDE determination in different kinds of food products, as well as animal feed and seed oils using gas chromatography – high resolution mass spectrometry.
The determination of the brominated flame retardants in the food stuffs with chromatography - high resolution masspectrometry
Keywords: Ķīmija; ANALĪTISKĀ ĶĪMIJA; LIESMAS SLĀPĒTĀJI; PĀRTIKAS PRODUKTI; HROMATOGRĀFIJA; AUGSTAS IZŠĶIRTSPĒJAS MASSPEKTROMETRIJA