Uzņēmuma „N” specializēto firmas veikalu darbības efektivitātes un finansiālo rezultātu uzlabošanas iespējas - Vite-Greine, Inese (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tiek raksturota maizes un konditorejas ražošanas un tirdzniecības uzņēmuma specializēto firmas veikalu darbība, analizēti pozitīvie momenti un trūkumi tajā, kā arī izstrādāti priekšlikumi specializēto firmas veikalu darbības efektivitātes un finansiālo rezultātu uzlabošanai. Pirmajā nodaļā ir vispārīgs uzņēmuma raksturojums, īpašu uzmanību pievēršot specializētajiem firmas veikaliem. Otrajā nodaļā tiek analizēti specializēto firmas veikalu darbības finansu rādītāji un definētas iespējamās problēmas. Trešā nodaļa sastāv no uzņēmuma specializēto firmas veikalu finansiālo rezultātu un tos ietekmējošo faktoru detalizētas analīzes un uzņēmumā praktiski realizējamiem priekšlikumiem, lai uzlabotu esošo firmas veikalu finansu rezultātu. Atslēgas vārdi: specializētie veikali; darbības efektivitāte; finansiālo rezultātu uzlabošana;

Master thesis provide a comprehensive analyses of possibilities for improving operating efficiency and financial performance of specialized store chain of company who’s field of business is production and retail sale of bread and confectionery products; the strength and weaknesses are discussed. Description of the company with focus on specialized store chain is presented in the first section. Second section is dedicated to overall analysis of financial indicators and identification of potential problems of company’s specialized store chain. The third section consists of detailed analysis of specialized store chain’s financial performance, factors influencing it, practical proposals for improvement of performance for company’s specialized store chain. Keywords: specialized stores; operating efficiency; improvement of financial performance;
Improvement possibilities of business operational efficiency and financial indicators in specialized store chain of an enterprise N
Keywords: Vadībzinātne