Mākoņainības un saules spīdēšanas ilguma reģionālās atšķirības Latvijā - Antone, Sindija (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā ”Mākoņainības un saules spīdēšanas ilguma reģionālās atšķirības Latvijā” tiek pētītas saules spīdēšanas ilguma un mākoņainības ilglaicīgās izmaiņas gan reģionālā, gan sezonālā griezumā, laika periodā no 1960.-2005. gadam. Pirmajā nodaļā tiek veikts literatūras apkopojums, izmantojot dažādas literatūras avotus, galvenokārt zinātniskās publikācijas. Tas ļāva iepazīties ar citu autoru veiktajiem pētījumiem un analīzi par saules spīdēšanas ilguma un mākoņainības izmaiņu tendencēm Baltijas jūras reģionā, DR- Eiropā un citos pasaules reģionos. Otrajā nodaļā ietverta informācija par darbā izmantotajiem materiāliem un pielietotajām metodēm, kas būtiskas darba mērķa sasniegšanai. Trešā nodaļā tiek analizēti iegūtie rezultāti. Uzmanība tiek pievērsta saules spīdēšanas ilguma un mākoņainības ilglaicīgo izmaiņu analīzei gan reģionālā, gan sezonālā griezumā Latvijā. Atslēgas vārdi: saules spīdēšanas ilgums, mākoņainība, ilgtermiņa izmaiņas, tendence.

The bachelor thesis ”The regional differences of sunshine duration and cloudiness in Latvia” is research about sun shining period and cloudiness period long – term changes in territory of Latvia. The reserach has been mede in regional and sezonal incision during the period of year 1960 – 2005. First chapters deals with summarization of literature. Several literature mothers including scienitficial literature has been used in this chapter. It was way to get to know different famous scientists’ opinions about sun shining period and cludiness period tendencies in Baltic region, Europe and other regions. Second chapter deals with methods and materials used in thesis. Third chapter deals with author’s research about sun shining and cloudiness period in territory of Latvia in sezonal and regional incision. Keywords: sunshine duration, cloudiness, longterm changes, trend.
The regional differences of sunshine duration and cloudiness in Latvia
Keywords: Ģeogrāfija