Apsaimniekošanas un augsnes faktoru ietekme uz augu sugu daudzveidību aitu ganībās - Purviņa, Rūta (Latvijas Universitāte, 2018)
Purviņa, R. “Apsaimniekošanas un augsnes faktoru ietekme uz augu sugu daudzveidību aitu ganībās”. Bakalaura darbs, Rīga, Latvijas Univeristāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, 42 lpp. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot apsaimniekošanas un augsnes faktoru ietekmi uz augu sugu daudzveidību aitu ganībās. Darbā ir apkopota informācija par aitu ganīšanās ietekmi uz veģētāciju, kā arī augsnes faktoru nozīmi veģetācijai un augu sugu daudzveidībai. Pētījumā secināts, ka nozīmīgi faktori augu sugu daudzveidībai ir apsaimniekošana un augsnes faktori. Atslēgvārdi: aitu ganības, veģetācija, augsnes faktori.

Purviņa, R. “Influence of soil factors and management on plant species diversity in sheep pastures”. Bachelor thesis – Riga, University of Latvia, Faculty of Geography and Earth Sciences, pp. 42. The aim of the bachelor thesis is to ascertain the impact of management and soil factors on the diversity of plant species in sheep pastures. Paper consists information on the effect of sheep grazing on vegetation, as well as the importance of soil factors for vegetation and plant species diversity. The study concluded that important factors for the diversity of plant species are management and soil factors Keywords: sheep pastures, vegetation, soil factors
Influence of soil factors and management on plant species diversity in sheep pastures
Keywords: Ģeogrāfija; aitu ganības; veģetācija; augsnes faktori; veģetācija