Literārā tulkojuma īpatnības: J.Griškoveca romāns "Krekls" latviešu valodā. - Aņisimova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbs ir veltīts krievu un latviešu literārā tulkojuma īpatnību izpētei. Tā mērķis – noskaidrot krievu un latviešu literārā tulkojuma īpatnības, par piemēru ņemot J.Griškoveca romānu „Krekls”. Autors veic romāna „Krekls” oriģināla krievu valodā un tā tulkojuma latviešu valodā salīdzinošo analīzi. Īpaša uzmanība darbā tiek veltīta literārā tulkojuma lingvistiskiem jautājumiem (frazeoloģismu, kalamburu, personvārdu tulkojumi u.c.). Darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmā nodaļa ir veltīta daiļtekstu teoretiskajiem jautājumiem. Otrajā nodaļā tiek analizētas J.Griškoveca romāna „Krekls” latviešu tulkojuma īpatnības. Pētījums var ieinteresēt filologus, kas nodarbojas ar līdzīgiem jautājumiem, kā arī citus interesentus.

The Bachelor paper is devoted to investigate peculiarities of the Russian-Latvian Translation in the novel “The Shirt”. The author carries out the comparative analysis of the original Russian translation of the novel “The Shirt” with it`s translation into Latvian language. The work is divided into two parts. The first part is devoted to the theoretical questions which are crucial for the investigation. The second part has shown an emphasis to the Russian-Latvian translation of the novel „The Shirt”. The present research can be interesting to philologists who are engaged into the similar studies and also to all types of readers interested in the discussed issue.
Peculiarities of the Russian-Latvian Translation: The Novel „The Shirt” by E. Grishkovec .
Keywords: Valodniecība