Migrācija uz ES un Zilā karte kā instruments darbaspēka piesaistīšanai - Humbatov, Oskar (Latvijas Universitāte, 2010)
Imigrācijas jautājumi ir bijuši ES dienas kārtībā jau kopš Eiropas Savienības izveidošanas. Tā arī kļuva par nozīmīgu un svarīgu problēmu karu un terorisma dēļ. Un ES, kas ir 27 dalībvalstu bloks, ir ieinteresēta politikas veidošanā, lai pārvaldītu un kontrolētu savas ārējās robežas. Protams, to var panākt tikai tad, ja ES nosaka kopēju imigrācijas politiku. Tātad šis ir vienīgais veids, kā apkarot nelegālo imigrāciju un kā novērst iespējamos draudus visai Eiropas Kopienai. Turklāt Eiropā notiek iedzīvotāju novecošanās, un pēdējā laikā dažās jomās ir atklāts kvalificēta darbaspēka trūkums. ES ir izstrādājusi kopējo imigrācijas politiku, sākot ar Šengenas vienošanos līdz Hāgas programmai. Un viens no tās sasniegšanas veidiem ir Eiropas Komisijas priekšlikums direktīvai par ieceļošanu un uzturēšanos trešo valstu pavalstniekiem, kuru mērķis ir augsti kvalificēts darbs. Šī ātrā procedūra būtu viens no veidiem, kā uzlabot kvalificēta darbaspēka trūkumu ES dalībvalstīs. Turklāt, salīdzinot ar citiem populāriem imigrantu galamērķiem kā ASV, Kanāda un Austrālija, ES jābūt konkurētspējīgākai, lai uzņemtu talantīgas un augstas kvalifikācijas personas no trešajām valstīm. Tātad, ieviešot šo paātrināto procedūru ar tā saukto ES Zilo karti, ES varētu atrisināt kvalificēta darba tirgus iztrūkumu, iedzīvotāju novecošanos un palielinātu konkurētspēju, piesaistot augsti kvalificētus darba ņēmējus. Šis pētījums analizē ES kopējās imigrācijas politikas attīstības iespējas, kā arī ES zilās kartes sistēmu, lai piesaistītu augsti kvalificētu darbaspēku, uzlabojot ES pozīciju pasaulē kvalificēta darbaspēka piesaistīšanā. Bet tajā pašā laikā ES dalībvalstu imigrācijas programmu saistībā ar augsti kvalificētām personām un valstu kvotu dēļ, ES Zilajai kartei bija jānosaka sarežģītāki kritēriji kandidātu uzņemšanai. Turklāt ES Zilā karte var būt kā motivējošs spēks politikas izmaiņām citās migrācijas jomās.

Immigration issues have been on the agenda of EU even since the formation of European Union. This also became more significant and urgent problem due to the wars, terrorism. And EU, being a block of 27 Member States is more concerned with providing policy in order to manage and control its external borders. Of course it can only be possible if EU establishes Common Immigration Policy. So this is the only way to combat illegal immigration and prevent potential threat to the whole Community. Moreover EU is experiencing an aging of population and has recently recognized some areas with huge skilled labour shortages. The EU has been developing its Common Immigration Policy starting from Shengen agreement up to the Haague Programme. And one of the steps in achieving it is the European Commission proposal for a directive on the conditions of entry and residence of third-country nationals for the purpose of highly qualified employment. This fast track procedure would be one of the channels for filling skill labor shortage in EU Member States. Besides, in compare with some other popular immigrant destination such as USA, Canada and Australia the EU needs to be more competitive to host talents and high skill people from third countries. So introducing this fast track procedure, the so called EU Blue Card, the EU could solve the gap in skilled labour market, aging population and raise its competitiveness in attracting highly qualified workers. This study examines the ways towards EU Common Immigration Policy and also the EU Blue Card Scheme and sees if this system of attracting highly skilled workers is able to ameliorate EU’s position in the world in attracting qualified labour. But at the same time due to the national quota in EU Member States and existing their own immigration programmes for highly skilled people the EU Blue Card had to set more complicated criteria for an applicant admission. In addition, EU Blue Card may be a motive power for the latter policy change in other areas of migration.
Migration to the EU and EU Blue Card as an instrument for attracting skilled labour
Keywords: Ekonomika