Tēmas „Ģimenes plānošana” morāli teoloģiskie aspekti izglītības saturā Latvijā - Frolova, Olga (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā „Tēmas „Ģimenes plānošana” morāli teoloģiskie aspekti izglītības saturā Latvijā” tiek pētītas Latvijas izglītības pamatskolas programmas sadaļas, kas attiecās uz ģimenes plānošanas tēmas apguvi. Lai norādītu ģimenes plānošanas ietverto darbību, rīcību un procesu nozīmi dažādos aspektos, tiek analizēts katra jautājuma morāli teoloģiskais aspekts. Kā pētījuma mērķis tiek izraudzīts apskatīt ģimenes plānošanas morāli teoloģiskos aspektus Latvijas izglītībā, uzzināt skolēnu vecāku viedokli par ģimenes plānošanas tēmas sasaistes nepieciešamību ar morāli teoloģisko aspektu, kā arī, izpētot didaktikas metodes, kas atbilst izvēlētajai tēmai, veikt ieteikumus ģimenes plānošanas tēmas apguves uzlabošanai skolās.

The paper "Topic of “Family planning” morally theological aspects of educational content in Latvia" is studying elementary education program in Latvia, in the section on family planning issue of learning. To specify the family planning of the actions, behavior and the role of various aspects of the process, is analyzed morally theological aspect of each question. As the research objective is chosen to view family planning morally theological aspects of Latvia's education, parents' views of pupils to learn about family planning theme linking the need to morally theological aspects, as well as, in exploring the didactic methods, which correspond to the chosen theme, to make recommendations for family planning theme for improving learning in schools.
Morally theological aspects of the topic "Family planning" in the educational content in Latvia
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne