Finansiālās situācijas izpēte Swedbank AS - Koļeda, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2021)
Komercbanku finansiālā stāvokļa novērtēšanas tēma ietver sevī milzīgo zinātnisko un praktisko vērtību, kas saistīta ar banku stabilu darbības nodrošināšanu. Katram ir saprotams, ka no bankas izvēles ir atkarīga personāla labklājība un finanšu drošība gan fiziskām personām, gan juridiskām personām. Tādējādi tiek veikta finanšu analīze, lai pilnveidotu bankas darbību. Bakalaura darba mērķis ir, pielietojot finanšu analīzes teorētiskās atziņas, veikt AS ”Swedbank” finansiāla stāvokļa analīzi, un, pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, izvirzīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus darbības pilnveidošanai. Bakalaura darba autore, veicot AS “Swedbank” finansiālās situācijas analīzi, secina ka komercbankai ir stabils finansiālais stāvoklis, labas pozīcijas tirgū un pozitīvi saimnieciskās darbības rezultāti. Atslēgvārdi: komercbanka, finanšu analīze, finanšu rādītāji.

The topic of assessment of the financial position of commercial banks includes an enormous scientific and practical value linked to ensuring the stable operation of banks. It is discernible that personal well-being and financial security for both individuals and legal entities depend on the choice of a bank. Thus, a financial analysis is performed to improve the bank's operations. The aim of the bachelor's thesis is to analyse the financial position of AB Swedbank, applying the theoretical findings of financial analysis, and, based on the results of the research, to draw conclusions and develop proposals for improvement. The author of the bachelor's thesis, performing the analysis of the financial situation of AB “Swedbank”, concludes that the commercial bank has a stable financial position, good market positions and positive business results. Keywords: commercial bank, financial analysis, financial indicators.
The analysis of Swedbank AB financial performance
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Komercbanka; Finanšu analīze; Finanšu rādītāji; Commercial bank; Financial analysis