Tiešsaistes GPS izsekošanas sistēma „GPS OrientTracker” - Āboliņš, Valters (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba mērķis bija ieviest Latvijā GPS tiešsaistes izsekošanas sistēmu, kas orientēšanās sacensību laikā spētu uzrādīt, kur atrodas konkrēta persona uz doto brīdi. Tā kā Pasaulē šāda veida sistēmas jau tiek pielietotas, arī Latvijā, lai attīstītu un popularizētu orientēšanās sportu, ir nepieciešamas tiešsaistes izsekošanas sistēmas. Rezultātā tika salīdzinātas jau esošas sistēmas, to cenas, un izvēlēta piemērotākā uztvērējierīce, un beigās izstrādāta tiešsaistes izsekošanas sistēma.

The purpose of this work was to initiate live GPS tracking system in Latvia, which at the orienteering competitions can show where are the person at the right moment. As in the World there are such systems, it is necessary to have live tracking system in Latvia as well. As the result, there were compared already going systems, their prices and choused the suitable trackers, and at the end developed live tracking system.
GPS live tracking system „GPS OrientTracker” ,
Keywords: Datorzinātne