Latvijas banku finanšu pakalpojumu analīze. - Smane, Diāna (Latvijas Universitāte, 2017)
Diānas Smanes bakalaura darba “Latvijas banku finanšu pakalpojumu analīze” galvenais mērķis ir izpētīt banku piedāvātos finanšu pakalpojumus, tajā skaitā aizdevumu, noguldījumu, digitālo pakalpojumu un citu pakalpojumu pieprasījumu un piedāvājumu Latvijā un noskaidrot, kuru valstī esošo komercbanku pakalpojumi tiek izmantoti visvairāk, kā arī jāizpēta galvenās nebanku sektora kredītdevēju priekšrocības un būtiskākos trūkumus attiecībā pret banku sektora piedāvājumu. Lai uzzinātu, kuri ir populārākie finanšu pakalpojumi Latvijas iedzīvotāju vidū, ir analizēti galvenie statistiskie dati par banku darbību, veikta salīdzināšana, lai noskaidrotu, kāds ir Latvijas banku un nebanku aizdevēju pakalpojumu piedāvājums, kā arī izmantota aptauja, lai labāk noskaidrotu, kādus nebanku sektora finanšu pakalpojumus izmanto visvairāk un kāpēc tieši tos. Bakalaura darba apjoms ir 68 lapas, darbā ir 21 attēls un 8 tabulas.

The Bachelor Thesis “Analysis of banking services in Latvia” by Diāna Smane main objective is to study financial services which are provided by banks in Latvia. Including demand and supply of loans, deposits, digital and other services in Latvia. To accomplish the objective it is important to determine which banking services are used the most as well as to learn the main non-banking sector credit lender strengths and critical gaps in relation to the banking sector supply. To see which are the most popular financial services in Latvia the main statistical data on banking activities are analyzed in this article, as well as the method of comparison is carried out to understand demand of bank and non-bank lender financial services in Latvia. The author of this article used a survey to understand better which non-bank lender services people use the most and why exactly those services are the most popular. The Bachelor Thesis consists of 68 pages, it includes 21 figure and 8 tables.
Analysis of banking services in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; komercbankas; finanšu pakalpojumi; nebanku kredītdevēji; aizdevumi; noguldījumi