Pavasara talkas pozitīvās sociālās identitātes diskurss: Lielās talkas reprezentācija laikrakstos "Diena", "Latvijas Avīze" un "Neatkarīgā Rīta Avīze" (2009–2011) - Bukovska, Dita (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir atklāt, kā laikrakstos „Diena”, „Latvijas Avīze” un „Neatkarīgā Rīta Avīze” reprezentēts Lielās talkas pozitīvās sociālās identitātes diskurss. Darba teorētiskajā daļā aplūkota reprezentācija, identitāte un talkas fenomena vēsturiskā attīstība Latvijas teritorijā. Talkas jēdziens dažādos vēstures periodos piedzīvojis tā izpratņu maiņu, un mūsdienās pavasara talkas notikums izvērsts par valsts mēroga akciju ar mērķi padarīt Latviju par sakoptāko valsti pasaulē līdz 2018. gadam. Ar diskursa kritiskās analīzes un kontentanalīzes palīdzību noteikta Lielās talkas pozitīvās sociālās identitātes diskursa reprezentācija laika posmā no 2008. līdz 2011. gadam. Atslēgvārdi: pavasara talka, sociālā identitāte, reprezentācija.

The aim of the bachelor thesis is to discover the positive social identity discourse representation of the Big Cleanup in newspapers „Diena”, „Latvijas Avīze” and „Neatkarīgā Rīta Avīze”. The theoretical basis includes representation, identity and the description of a historical development of the cleanup phenomena in Latvia. The notion of the cleanup concept has experienced various comprehensions over the time, and today the spring cleanup event has expanded as a nation-wide yearly activity aiming to turn Latvia into the cleanest country in the world until 2018. Critical discourse analysis and content analysis are used in revealing positive social identity discourse representation of the Big Cleanup from 2008 to 2011. Keywords: spring cleanup, social identity, representation.
Positive Social Identity Discourse of the Spring Cleanup: Representation of the Big Cleanup in Newspapers "Diena", "Latvijas Avīze" and "Neatkarīgā Rīta Avīze" (2009–2011)
Keywords: Komunikācijas zinātne