Parāda atgūšanas izdevumi saistību tiesībās - Treijs-Gigulis, Jēkabs (Latvijas Universitāte, 2012)
Autors savā darbā apskata ārpus tiesas parāda atgūšanas parāda atgūšanas izdevumus, kas ir aktuāli fiziskajām personām – patērētājiem, kā arī kreditoriem. Kreditēšanas un pakalpojumu sniegšanas līgumos ietvertā pienākuma patērētājam segt iespējamā parāda atgūšanas izdevumus tiesiskuma izvērtēšana. Parāda atgūšanas izdevumu interpretēšanas kā zaudējumi analīze. Likumprojekta „Parāda atgūšanas izdevumi” paredzamā ietekme uz parāda atgūšanas izdevumiem, kā arī Autora piedāvātie grozījumi šajā likumprojektā.

Author in his work reviews out of litigation debth collection debth collection expences, which are topical to physical persons – consumers and creditors. The justice of obligation for consumer to cover debth collection expenses possible breach of lending and services contracts. Debth collection expences interpretation as damages analysis. Bill’s of „Debth collection law” possible effect on debth collection expenses and Author’s offered ammendments in the bill.
Debt collection expenses in contract law
Keywords: Juridiskā zinātne