Sevis prezentēšana sociālajos medijos: drošības aspekta analīze - Andža, Eva (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir “Sevis prezentēšana sociālajos medijos: drošības aspekta analīze”. Darbs sastāv no ievada, teorētiskās, metodoloģiskās un empīriskās daļas, kā arī secinājumiem un ieteikumiem. Mūsdienu neatņemama sastāvdaļa ir sociālie mediji un komunikācija tajos, tādēļ pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai cilvēki izrādot savu dzīvi ar sociālo tīklu starpniecību, saprot, kādi drošības aspekti ir jāievēro, lai tas nekaitētu viņu drošībai. Teorētiskajā daļā tiek apskatītas teorijas par sociālajiem medijiem, kas ietver sociālos tīklus un to piedāvāto servisu. Sevis prezentēšanu ikdienā un tiešsaistē, kā arī par personības reprezentāciju ar tiešsaistes profilu starpniecību. Metodoloģijas daļā tiek apskatītas teorijas par kvantitatīvo aptauju, fokusa grupas interviju un kontentanalīzi. Empīriskā daļa sastāv no pētījumos iegūto rezultātu datu apstrādes un analīzes. Balstoties uz teorijas apskatu un pētnieciskajā daļā iegūtajiem datiem, tika izdarīti secinājumi un piedāvāti ieteikumi, kā sevi droši prezentēt sociālajos tīklos. Atslēgas vārdi: sociālie mediji, sociālie tīkli, sevis prezentēšana, komunikācija tiešsaistē.

The Bachelor’s thesis theme is “Self - presentation in social media: analysis of safety aspects”. The thesis consist of seven parts: introduction, theoretical, methodological, empirical, conclusions and recommendations. Nowadays essential part of our life is social media and communication within them, so the aim of this thesis is to find out, whether people do understand what kind of security measures need to be taken into account, in order to not harm their safety. In the theoretical part theories about social media were selected and studied, which includes social networks and its offered services. Furthermore, self-presentation of everyday life in social media, as well as representation of personality with help of online profile. Methodological part deals with the theory of quantitative surveys, focus group interviews and qualitative content analysis. Empirical part consists of research result data processing and analysis. Basing on the theory and findings, conclusions were made and suggestions were offered on how to safely present yourself in social media. Key words: social media, social networks, self-presentation, communication, online.
Self -presentation in social media: analysis of safety aspects
Keywords: Komunikācijas zinātne