Biežāk pielietotāko izmeklēšanas darbību īpatnības pirmstiesas kriminālprocesā - Plenkovs, Sandis (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba autors ir izvēlējies rakstīt bakalaura darbu par tematu “Biežāk pielietotāko izmeklēšanas darbību īpatnības pirmstiesas kriminālprocesā ”. Autors uzskata, ka pētījums par šādu tematu ir, bija un būs aktuāls, kamēr vien būs noziedzīgie nodarījumi, kurus izmeklēt. Pētījuma mērķis ir izpētīt izmeklēšanas darbību veikšanas priekšnosacījumus, likumā noteiktos to īstenošanas noteikumus, kā arī taktiskos paņēmienus šo darbību pielietošanai. Pētījumā tiek apskatīti izmeklēšanas darbību jēdziens, to veikšanas vispārīgie noteikumi, kā arī biežāk pielietotākās izmeklēšanas darbības: pratināšana, kratīšana un apskate. Ikvienam būtu jāizprot šo izmeklēšanas darbību būtība, jo pat, ja persona ikdienā pati šīs darbības neīsteno, tā var nokļūt situācijā, kad šīs darbības tiek īstenotas pret viņu. Darbs sastāv no 43 lapaspusēm. Kopsavilkumā tiek izvirzīti 7 secinājumi.

The author of the work has chosen to write a Bachelor Thesis on the topic "Peculiarities of the most commonly used investigative activities in pre-trial criminal proceedings". The author believes that a study on such a topic is, was and will be relevant as long as there are criminal offenses to be investigated. The purpose of the study is to investigate the prerequisites for conducting investigative activities, the statutory provisions for their implementation, as well as tactical methods for the application of these activities. The study examines the concept of investigative activities, the general rules for conducting such investigations, as well as the most frequently used investigative activities: interrogation, search and examination. Everyone should understand the nature of these investigative activities, because even if the person does not carry out these activities on a daily basis, it can get into the situation when these actions are carried out against him. The work consists of 43 pages. The author of this Thesis has drawn 7 conclusions.
Peculiarities of the most commonly used investigative activities in pre-trial criminal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; Izmeklēšanas darbības; Pirmstiesas procesā; Vispārīgie noteikumi; Taktiskie paņēmieni