Viesnīcu Industrija Covid-19 Pandēmijas Laikā un Anti-Krīzes Pieeja - Kuprina, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2023)
Krīze veselības jomā, kura radās Covid-19 pandēmijas dēļ, bija tik lielā apjomā, ka ekonomiskākais un tūrisma aktivitātes kritums lielākajā daļu valstu radīja ekonomiskas krīzi ar sekām, kurš vēl joprojām grūti izmērīt. Viesnīcu industrija, kura liekas vēl joprojām neuzņemas izmantot kompleksas un organizatoriskas metodes akti krīzes vadīšanas ir šis bakalaura darba priekšmets. Šajā darbā tiks analizēti pirmsākumi in pandēmijas evolūcijas, tiks dots ieskats literatūrā par sekām un atjaunošanas stratēģijām, kuras tika realizētās iepriekšējās krīzes situācijas, kuras skārušas viesnīcu biznesu. Dotajā bakalaura darbā tiks izskatīts, kā Covid19 pandēmija un valdības pieņemtie mēri vīrusa izplatības ierobežošanai ietekmēja viesnīcu undustriju. Vēl tika izskatītas metodes un antikrīzes stratēģijas, kuras viesnīcas izmantoja biznesa atjaunošanā, lai mīkstinātu krīzes sekas, kā arī ilgtermiņa plānus sfēras atjaunošanai. Lai saglabātu starptautiskus aspektus, analīzei tika izvēlētas valstis - Latvija un Igaunija.

The health crisis caused by the COVID-19 pandemic was of such magnitude that the decline in economic and tourist activity in most countries generates an economic crisis with consequences that are still difficult to measure. The hotel business, which still seems hesitant to embrace comprehensive and organized crisis management methods, is the subject of the bachelor's thesis. The paper analyses the origins and evolution of the coronavirus pandemic and provides an overview of the literature on the consequences and recovery strategies that have been implemented in previous crisis situations affecting the hotel industry. This thesis looks into how the Covid-19 epidemic and government measures to limit the virus' spread have affected the hotel industry. The techniques hotels have employed to recover in order to mitigate the crisis's immediate consequences as well as their long-term recovery plans are also examined. In order to preserve the international aspect, two States Latvia and Estonia were selected for analysis.
Hotel Industry Amid Covid-19 Pandemic and Crisis- Management Approach
Keywords: Ekonomika; Crisis; Catastrophic Events; Hotel Industry; Pandemics; Crisis Management Techniques