Valkā dzimušie novadnieki: bibliogrāfiskā datubāze - Puķīte, Diāna (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbs „Valkā dzimušie novadnieki: bibliogrāfiskā datubāze sastāv no teorētiskās daļas un bibliogrāfiskās datubāzes ierakstu izdrukas. Teorētiskajā daļā iekļauta pētījuma programma, bibliogrāfiskās datubāzes izveide principi un tās izmantošanas iespēju raksturojums, informācija par datubāzē ietvertajiem novadniekiem un datubāzes analīze. Nobeigumā doti galvenie secinājumi. Bibliogrāfiskā datubāze dod iespēju atrast informāciju par Valkā dzimušajiem novadniekiem (māksliniekiem, diktoriem, žurnālistiem, zinātnes un izglītības darbiniekiem, politiķiem, medicīnas jomā strādājošiem un mūziķiem), ko var izmantot vēsturnieki, bibliotekāri, skolēni, novadpētnieki un citi interesenti. Šajā datubāzē ir apkopoti materiāli, kas izdoti 1955.-2005.gadā un tā ir pirmā apkopojošā datubāze par Valkā dzimušajiem novadniekiem.

The Bachelor’s Work „Famous People Born in Valka: Bibliographic Database” consists of theoretical part and a printout of bibliographical database records. Theoretical part consists of a research programme, the principles of creating of the bibliographical database and the description of usage possibilities, information about the people included in the database and the analysis of the database. Final part consists of the main conclusions. The database offers the possibility to find information about famous people born in Valka (artists, journalists, teachers, politicians, doctors, musicians etc.); this information can be used by historians, librarians, students and other people who might be interested. The database contains materials dating from 1955-2005 and that is the first such database about famous people born in Valka.
Famous People Born in Valka: Bibliographic Database
Keywords: Komunikācijas zinātne