Zobu sakņu rezorbcija: Literatūras un gadījuma apskats - Joselowitsch, Simon Maximilian (Latvijas Universitāte, 2020)
Biežāk netīša gadījuma atradne - saknes rezorbcija (iekšēja vai ārēja) - ir asociēta ar zobu audu, kā arī ar alveolārā kaula lokālu zudumu sakarā ar pastiprinātu osteoklastu funkciju darbību. Visbiežāk asimptomātisku procesu novēro kā patoloģisku procesu patstāvīgā zoba audos vai arī fizioloģisku procesu maiņas sakodienā. Šī gadījuma analīze ietver literatūras apskatu par saknes rezorbcijas etioloģiju, riska un predisponējošiem faktoriem, diagnozes uzstādīšanu un klasifikāciju, kā arī ārstēšanu. Gadījuma analīze: Perforējoša zoba saknes kakliņa daļas rezorbcija.

The paper summarizes our knowledge on root resorption and present a case report. Root resorption refers to damage related to the loss of dental tissue, which can also be accompanied by bone tissue loss, that results from clastic cell activity. It is observed as a pathologic process that is predominantly asymptomatic in the permanent dentition or physiological during the shedding of primary teeth. Classifications, etiologies, predisposing factors, diagnosis and management if root resorption have been reviewed here. Case presentation: This paper reports on the management of a case of perforating cervical root resorption.
Tooth Root Resorption: a Review of Literature and a Case Report
Keywords: Medicīna; Tooth Root resorption; Case report; Literature review; Pathophysiology; Aetiology