Acs modeļa izveide izmantojot manuāli regulējamu polimēra lēcu - Logina, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datora salikumā uz 44 lapām. Tas satur 27 attēlus, 5 tabulas, 2 pielikumus, 25 atsauces uz literatūru un 13 atsauces uz attēla atsaucēm. Mērķis: Izveidot jaunu shematisku acs modeli un izpētīt tā optiskās īpašības. Darba uzdevumi: 1. Izveidot modeļa aci, izmantojot vides ar dažādiem refrakcijas koeficientiem. 2. Izmērīt hromatiskās aberācijas lielumu, izmantojot trīskrāsu cietvielu lāzeri. 3. Salīdzināt izstrādāto modeļa aci ar esošajām modeļu acīm. Rezultāti: 1. Tika noskaidrots, ka acij fiksējot skatu akomodācijas tuvuma punktā lēcas mugurējais stiprums palielinās 2,6 reizes. 2. Jaunizveidotās shematiskās acs hromatiskā dispersija ir 0,83D. 3. Shematiskajā acī esošo aberāciju lielumi atbilst populācijā esošajiem emetropiem.

Master thesis is written in Latvian, in computer typesetting on 44 pages. It contains 27 pictures, 5 tables, 2 appendixes, 25 references to literature and 13 references to picture. Purpose: Create a new schematic eye model and study its optical properties. Terms: 1. Create a model of the eye, using different refractive indexes. 2. Measure chromatic aberration using three-color solid-state lasers. 3. Compare developed model with existing models. Results: 1. It was found that fixing eye view to accommodate the proximity point posterior lens strength increases 2.6 times 2. Schematic eye chromatic dispersion is 0,3D 3. Schematic eye of the aberration values correspond to the existing population of emetropes
Design of an eye model using a manually tunable polimer lens
Keywords: Fizika; shematiskā acs; lēcas mugurējais stiprums; aberācijas; hromatiskā dispersija