Juridiskajām personām piemērojamie piespiedu ietekmēšanas līdzekļi - Jena, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Juridiskajām personām piemērojamie piespiedu ietekmēšanas līdzekļi.” Tēma ir aktuāla, tāpēc, ka piemērojot krimināltiesiskos līdzekļus juridiskajām personām tiek panākta papildu ietekme par izdarīto noziedzīgo nodarījumu. Sakarā ar to, ka Krimināllikums neļauj juridiskās personas patstāvīgi saukt pie kriminālatbildības, savukārt tikai ar fiziskās personas sodīšanu nepietiek, juridiskajām personām var piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekļus, ja noziedzīgu nodarījumu izdarījusi fiziskā persona, darbojoties juridiskās personas interesēs, labā vai nepienācīgas pārraudzības vai kontroles rezultātā.

The subject of the Bachelor's paper is "Applicable coercive methods to legal entities." The topic is actual because applying coercive methods to legal entities means gaining additional influence over the committed criminal offense. Due to the fact that the Criminal Law does not allow legal persons to be held accountable independently, but the punishment of an individual person is not enough so legal persons may be subjected to coercive methods if the criminal offense was committed by the individual person acting in the interests of the legal person, in good or inadequate supervision or control.
Applicable coercive methods to legal entities
Keywords: Juridiskā zinātne; juridiskās personas; krimināltiesības; piespiedu ietekmēšanas līdzekļi; piemērošanas pamats