Mājokļu politika un sociālās telpas veidošanās: Viesturdārza namu piemērs - Luca, Līga (Latvijas Universitāte, 2012)
Tā kā līdzšinējais dzīvojamais fonds ir novecojis, kā arī mainījušās cilvēku prasības pret dzīvokļu kvalitāti, tad tiek izbūvētas jaunas dzīvojamās platības, kas spētu ne tikai apmierināt cilvēku vēlmes, bet arī īstenot mājokļu politikas mērķus. Diemžēl parasti jaunu dzīvojamo zonu izbūve notiek apkārtnēs, kur jau dzīvo kādas sociālās grupas un tā kā projekti paredz, ka apkārtnē ienāks liels daudzums jaunu indivīdu, tad nereti šo abu grupu attiecības dažādu iemeslu dēļ kļūst saspīlētas un naidīgas. Bakalaura darba izstrādes gaitā izvērtētas mājokļu politikas un sociālo telpu teorētiskās pamatnostādnes, izvērtēta mājokļu politikas ietekme uz Viesturdārza namu projektu un sociālo telpu veidošanos. Pēc pētījuma rezultātiem tika noskaidrots, ka ēku projekts atbilst mājokļu politikas prasībām, un neveido negatīvu un naidīgu attieksmi jaunpienācēju un ilgāk dzīvojošo starpā. Tā vietā, abas sociālās grupas brīvi komunicē un mijiedarbojas. Atslēgas vārdi: Viesturdārza nami, mājokļu politika, sociālā telpa, apkārtne, attiecības.

As the former housing fund is outdated and people demands of flat quality has changed, there have been created new living spaces which could satisfy not only people demands of flat quality, but also realize dwelling politic goals. Unfortunately usually the construction of new living areas is taking place in environment where already inhabit some social group and as the project provides that there will be flow with large amount of new individuals, often such a flow might cause strained and hostile relationship between those social groups. In the development of my bachelor’s work has been apprized theoretical guidelines of housing policy and social space, and also apprized the impact of housing policy to the project of Viesturdārza buildings and the development of social spaces. The results of research showed that this builging project conforms all demands of housing policy and do not make negative and hostile relations between new arrivals and longer livings. Instead of it both of these social groups freely communicate and interact. Key words: Viesturdārza buildings, housing policy, social space, environment, relationship.
Housing policy and formation of social space: example of Viesturdarzs neighbourhood
Keywords: Ģeogrāfija