Vai pasaule var būt pieredzes priekšmets? - Zembahs, Rinalds (LU FSI, 2018)
Jautājuma “Vai pasaule var būt pieredzes priekšmets?” atbilde ir atkarīga no tā, vai varam pasaulē saskatīt fenomenu vai jēdzienu. Vērstība uz pasauli it kā ir tik acīmredzama, tomēr tai nav nekāda īpaša satura, taču tas var kalpot kā stratēģisks operacionāls jēdziens, lai pārformulētu filosofiskas problēmas.
Keywords: pieredzes pasaule; fenomenoloģija; dzīvespasaule; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects