Vagonu padošanas/nodošanas sarakstu importa/eksporta sistēma - Gailis, Miks (Latvijas Universitāte, 2015)
“Vagonu padošanas/novākšanas sarakstu importa/eksporta sistēma” ir datu sinhronizācijas sistēma, kas nodrošina saikni starp Kravu pārvadājumu sistēmu un Staciju automātizēto vadības sistēmu. Katru dienu dzelzceļa stacijās rodas vajadzība vagonus padot uz kādu pievaceļu, vai tieši otrādi – novākt no tā. Šāda notikumi skar gan pārvadātāju, kurš rīkojas ar Staciju automatizēto vadības sistēmu, gan klientu, kurš lieto Kravu pārvadājumu sistēmu. Tā kā klients var, piemēram, vēlēties pieprasīt konkrēta vagona padošanu, ir nepieciešama informācijas apmaiņa starp šīm sistēmām. “Vagonu padošanas/novākšanas sarakstu importa/eksporta sistēma” to nodrošina ļaujot iegūt aktuālos parku un pievadceļu sarakstus, aktuālās klientu atļaujas uz pievadceļiem un stacijām, kā arī ļaujot iegūt Staciju automatizētās vadības sistēmas radītos padošanas/novākšanas sarakstus, kas atspoguļo klienta nosūtītos pieprasījumus pēc vagonu novākšanas vai padošanas.

“Wagon timetable import/export system” is a data synchronization system that ensures the connection between SAVS (in Latvian “Staciju automatizētā vadības sistēma”) and KPS (in Latvian “Kravu pārvadājumu sistēma”). Every day there is a necessity for railroad station operators to transfer wagons to some particular way or remove it from one. Events like that affect both carriers that operate with SAVS and customers that are using KPS. Customer may, for example, request a specific wagon or a set of wagons, therefore it is necessary to have some kind of data exchange between both systems. “Wagon timetable import/export system” allows that by importing active parks and ways, obtaining the most recent information about customer permissions in specific ways and stations and by receiving SAVS created wagon timetables that are generated from requests for wagons that customers previously sent.
Wagon timetable import/export system
Keywords: Datorzinātne; Imports; Eksports; Vagoni; Scala; Saraksti