Mežaudžu telpiskās struktūras dažādu īpašnieku mežos Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā - Gudovannijs, Vsevolods (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba izstrādes gaitā tika izpētītas meža telpisko struktūru atšķirības starp valsts, privātajiem un Rīgas pašvaldības mežiem Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā kā arī apskatīti problēmu aprakstošie ārzemju piemēri. Svarīga pētnieciskā procesa komponente bija kartogrāfiskā materiāla izpēte un veidošana. Kā arī ar brīvpieejas programmas FRAGSTATS 3.4. palīdzību veikta meža inventarizācijas datu transformācija telpisko struktūru raksturojošos modeļos. Veikta šo modeļu analīze, kā rezultātus iegūstot meža telpisko struktūru raksturojošos indikatorus. Kā papildinājums telpisko struktūru raksturojumam balstoties uz VMD 2011. gada meža inventarizācijas datiem, tika veikta pētamo meža masīvu vecumstruktūru izpēte, kas parādija mežaudžu vecumgrupu sadalijumu atškirības pētamās meža masīvu teritorijās. Atslēgas vārdi: meža īpašumtiesības, mežaudžu telpiskā struktūra, mežaudžu vecumstruktūra.

Bachelours thesis was study of diferences in spatial structures between state, privat and Riga municipal forests in North Vidzeme Biosphere Reserve, as well as describing problem by foreign examples. Mostly, Change of forestry approaches and partly, land use changes, determined changes in forest spatial and age structures. An important component of the research process was work with cartographical material. Using free accesed program FRAGSTATS 3.4. Forest Inventory data was transformed into spatial structure characterizing model. Carrying out the model analysis resulting into a forest spatial structure characterizing indicators. As an addition, basing on State Forest Service 2011th forest inventory data, there was made a study on forest stands age structures differencies in reaserched areas. Keywords: forest ownership, forest spatial structure, age structure of forest stands.
Spatial patterns of stands in forest of different owership in North Biosphere Reserve
Keywords: Vides zinātne