SIA "HP" attīstības problēmas - Korņilovičs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba tēma ir uzņēmuma SIA „HP” attīstības problēmas. Informāciju par uzņēmuma saimniecisko darbību var iegūt no uzņēmuma atskaitēm: bilances, peļņas un zaudējumu aprēķina, naudas plūsmas pārskata. Atskaites veidojas no uzņēmuma grāmatvedības datiem. Grāmatvedība jākārto tā, lai grāmatvedības jautājumos kvalificētā trešā persona varētu gūt skaidru priekšstatu par uzņēmuma finansiālo stāvokli un tā saimnieciskiem darījumiem noteiktā laika posmā, kā arī, lai varētu konstatēt katra saimnieciskā darījuma sākumu un izsekot tā norisei. SIA „HP” finansu stāvokļa un saimnieciskās darbības analīzes rezultātā tika aprēķināti sekojošie ekonomiskie rādītāji: 1.likviditātes rādītāji; 2.maksātspējas rādītāji; 3.rentabilitātes rādītāji; 4.aprites rādītāji; 5.bilances “zelta” likumi, kā arī veikta bilances dinamikas ( horizontālā ) un struktūras ( vertikālā ) analīze. Iegūtie rezultāti tiek apkopoti un uz tā pamata tiek izstrādāti secinājumi un priekšlikumi. Secinājumos autors konstatē uzņēmuma SIA „HP” esošo saimniecisko stāvokļi, kā arī atklāj uzņēmuma saimnieciskas darbības problēmas. Priekšlikumos izstrādā risinājumus uzņēmuma saimnieciskas darbības problēmas novēršanai. Darbā ir: 96 lappuses, 34 tabulas, 9 attēli, 4 pielikumi

The theme of the qualification work is limited liability company „HP” development problems. The information about company economic activity obtain from year accounting of the firm: balance, reveny and expendityre accounting. Book-keeping must by done by this way that the third kvalificated in book-keeping questions person could get the clear understanding about the financial situation of the firm and that ecomonic bargains for the necessary period of time. During the analyses of results of finansial situation and business of SIA „HP” were made such economical levels: 1.liquidation levels; 2.payable levels; 3.rentabilitation levels; 4.using levels; 5.balance sheet “gold” laws, also were made analyses and dynamic changes. The obtained results are processing. At this basis make conclusions and proposes. In the conclusions certify limited liability Company „HP” economic situation. Proposes make advices to improve firm economic activity and future developing. Work contains: 96 pages, 34 tables, 9 drawings, 4 additions.
The "HP" Ltd. development problems
Keywords: Finanšu menedžments