Motivējošu tekstu integrēšana kalendāra dizaina izveidē - Egle, Annija (Latvijas Universitāte, 2023)
Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Mākslas profesionālā bakalaura studiju programmas 4. kursa studentes Annijas Egles bakalaura darba “Motivējošu tekstu integrēšana kalendāra dizaina izveidē” mērķis ir, balstoties uz teorētiskajā daļā iegūtajām zināšanām un pētījumā iegūtajiem rezultātiem, izveidot kalendāru. Teorētiskajā dāļā tiek apkopota informācija par tipografikas mākslu, minimālisma un starpatutiskā stila iezīmēm, kalendāra veidiem un dizaina psiholoģiju. Empīriskajā daļā tiek analizēti 24 kalendāru dizaina paraugi, kuros ir integrēti motivējoši teksti. Radošajā daļā tiek izveidots kalendāra dizains, tajā iekļaujot motivējošus tekstus. Atslēgvārdi: kalendārs, tipografika, minimālisms, starptautiskais stils, motivējoši teksti.

The purpose of the bachelor's thesis "Creating a Calendar Design by Integrating Motivational Texts" of Annija Egle, a 4th-year student of the professional bachelor's study program of the Faculty of Pedagogy, Psychology and Art of the University of Latvia, is to create a calendar based on the knowledge gained in the theoretical part and the results obtained in the research. The theoretical part gathers information about the art of typography, features of minimalist and international style, and psychology of design. The empirical part analyzes 24 calendar designs with motivational texts. In the creative part, a calendar design is created, featuring motivational texts. Keywords: calendar, typography, minimalism, Swiss design, motivational quotes.
Integration of Motivational Texts in Calendar Design
Keywords: Mākslas zinātne; Kalendārs; Tipografika; Minimālisms; Starptautiskais stils; Motivējoši teksti