Ekonomiskās krīzes pasaulē un Baltijas valstīs - Gončars, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba tēma ir ”Ekonomiskās krīzes pasaulē un Baltijas valstīs”. Darbā izmantoti dažādi speciālie ekonomiskie literatūras avoti, lai iegūtu plašāku un izsmeļošāku informāciju. 2008.g. pasauli pārņēma ekonomikas krīze. Latvijā pirmās krīzes pazīmes parādījās 2007. gadā, taču to kā problēmu vēl nesaskatīja. Ekonomiskā krīze un tās atstātās sekas - šī tēma ikdienā skar ikvienu iedzīvotāju. Darba izvirzītais mērķis ļaus sekmēt autora teorētiskās zināšanas, stiprināt iemaņas un profesionālās prasmes, izpētīt ekonomiku ietekmējošos faktorus, ekonomiskās krīzes sākšanās cēloņus un atstātās sekas. Darba uzdevumi: 1.Apkopot informāciju par ekonomisko krīzi Latvijā un pasaulē; 2.Raksturot SIA ”X” un analizēt uzņēmuma ekonomiskos rādītājus; 3.Noskaidrot un apkopot ekonomiskās krīzes atstātās sekas uz Latviju un SIA ”X”; 4.Izdarīt secinājumus par SIA ”X” un Latvijas Republikas ekonomiku; 5.Izstrādāt un argumentēt priekšlikumus par uzņēmuma un valsts attīstības iespējām. Autors veica Latvijas un citu valstu, pamatā ASV un Īrijas krīzes izvērtējumu, veica dažādus pētījumus. No iegūtajiem rezultātiem veica analīzi, izdarīja secinājumus. Darbs sastāv no ievada, trīs pamatnodaļām, secinājumiem. Pirmajā nodaļā ir sniegta informācija ekonomisko krīzi pasaulē. Otrajā nodaļā ir analizēti un raksturoti ekonomiskie rādītāji pirms krīzes un krīzes laikā Latvijā, Parex bankas kraha ietekme. Trešajā nodaļā ir apkopota informācija par ekonomiskās krīzes atstātajām sekām uz Latviju un Īriju, kā salīdzināšanas objektu. Darbs izstrādāts uz 70 lpp, ar četrām nodaļām un 10 apakšnodaļām, 12 attēliem, 4 tabulām.

The topic of this work is "The Economic crisis in the World and in the Baltic States". The study uses a variety of economic literature to gather itš material. 2008 was marked by the world economic crisis. In Latvian the first signs of crisis appeared in the 2007 but it did not seem like a problem. The economic crisis and its consequences – a topic that has filled the minds and daily lives of everyone in the population. The goal of this work is meant to put the author's theoretical knowledge to the test, strengthening my skills and professional knowledge while investigating the factors affecting the economy, the causes of the economic and the consequences. Mission goals: 1) Gather information on the economic crisis in Latvia and the world; 2) Describe Ltd. 'X' and analyze the company's economic performance; 3) Clarify and summarize the economic crisis, the consequences for Ltd. ‘X’ in Latvia; 4) Draw conclusions about Ltd. "X" and the Latvian economy; 5) Develop and justify proposals for business development and public facilities. The author took statistics from Latvian and other countries, namely the U.S. and Irish crisis assessment, as well as studied various surveys on the topic . From this analysis were drawn the necessary conclusions. The work consists of an introduction, three main chapters and a conclusion. The first chapter provides information about the world economic crisis. The second chapter describes and analyzes the economic performance of the Latvian Parex bank and the impact of its crash. The third chapter summarizes the effects of the economic crisis in Latvia and Ireland by comparing the two. The work consists of 70 pages, with 4 divisions and 10 subdivisions, 12 pictures, 4 tables.
The economic crisis in the world and in the Baltic States
Keywords: Ekonomika