Latvijas Antīko Automobiļu klubs 1972-1989 - Buliņš, Rolands (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs „Latvijas Antīkais Automobiļu klubs 1972-1989” atspoguļo galveno notikumu izklāstu par LAAK gandrīz divās desmitgadēs. LAAK kļuva par pirmo šāda veida tehnikas biedrību Padomju Savienībā. Neilgā periodā tika izveidota spēcīga, atpazīstama, teicami organizēta kustība, kas ātri kļuva par dzīvu leģendu. Tā minētajā laika periodā kļuva par organizāciju, kuru šobrīd atpazīst daudzviet pasaulē. Darba mērķis ir izpētīt pirmās PSRS organizētās senās tehnikas biedrības LAAK rašanos, organizācijas darbību un panākumus laikā no 1972. – 1989. gadam. Darbā sniegta informācija, kā ļoti īsā laika periodā savākta un izveidota pasaules mērogā unikāla seno spēkratu kolekcija. Tiek izskaidrots ceļš, kādā ideja par kluba senās tehnikas izstāžu zāli reducējas līdz pirmajam tehnikas muzejam PSRS un lielākajam tehnikas muzejam Austrumeiropā.

In the Bachelor thesis „Latvian Vintage Car Club 1972-1989” in a chronological manner which covers the period of two decades. In the USSR the Vintage Car Club was the first community founded to reflect the historical development of machinery. In a very short period of time enthusiasts have put a solid ground for development of strong, recognizable and perfectly organized movement. Nowadays club has turned into organization which is recognized in all the world. As well the objective of the Bachelor thesis is to make all interested parties familiar with how in a record short time period it was possible to sort out and set up a collection vintage cars from all over the globe. The author of the Bachelor thesis describes how the idea about museum develops to the first machinery museum in the USSR and the biggest machinery museum in EE.
Latvian Antique Automobile club 1972-1989
Keywords: Vēsture