AS "Hanzas maiznīcas" finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Krumberga, Santa (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma ir „AS „Hanzas Maiznīcas” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums.Darba tēmas aktualitāti pamato mūsdienu augstās konkurences apstākļos pieaugošā nozīmība sabiedrībām – uzņēmumiem būt maksātspējīgiem un stabiliem, veicinot nepieciešamību pēc finansiālo stāvokļu izvērtēšanas.Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz AS „Hanzas Maiznīcas” gada pārskatu informāciju, izanalizēt un novērtēt uzņēmuma AS „Hanzas Maiznīcas” finansiālo stāvokli, kā arī izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālās darbības uzlabošanai.Darbs sastāv no ievada, trīs daļām, secinājumiem un priekšlikumiem, un izmantotās literatūras un avotu saraksta. Darba rezultātā, autors secina, ka AS„Hanzas Maiznīcas” ir finansiāli stabils tirgus līderis maizes ražošanas nozarē Latvijā.Diplomdarba apjoms ir 79 lpp, ieskaitot 10 tabulas, 21 attēlu, pievienoti 3 pielikumi. Autors izmantojis 38 informācijas avotus.Atslēgvārdi: finanšu analīze, konkurētspēja, anketēšana.

The topic of the diploma thesis is the analysis and evaluation of financial situation of stock company „Hanzas Maiznīcas”.This paper is topical, because nowadays in high competition conditions, it is very important for companies to be stable and solvent, that causes necessity for evalution of companies financial situation.The goal of diploma thesis is to analyse and evaluate financial situation of stock company „Hanzas Maiznīcas”, based on it`s annual report and to develop proposals to improve the company's financial performance.The diploma thesis consists of the introduction, three chapters, conclusions and suggestions, and the list of literary sources.Completing diploma thesis author draws out conclusion that stock company “Hanzas Maiznīcas” is financially stable un is the leader of Latvia`s bakery industry.The diploma thesis consists of 79 pages, including 10 tables, 21 pictures, added 3 appendixes; author used 38 literary sources. Key words: financial analyse, competitivenes
The analysis and evaluation of financial situation of stock company "Hanzas maiznīcas"
Keywords: Ekonomika