Skolu bibliotēku darbība Jūrmalas pilsētā - Celmiņa, Indra (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „Skolu bibliotēku darbība Jūrmalas pilsētā” izstrādāts ar mērķi noskaidrot Jūrmalas skolu bibliotēku darbības iespējas šajos ekonomiskajos apstākļos, uzzināt lietotāju un skolu bibliotekāru viedokli. Pētījumā izmantotas teorētiskās atziņas par organizāciju kultūru, kas nodrošina arī izglītības iestāžu misijas un stratēģijas kopējo izpratni, mērķu saskaņošanu šīs misijas īstenošanai. Skolu bibliotēkas ir neatņemama izglītības procesa sastāvdaļa. Darbā izmantoti arī konceptuālie un normatīvie dokumenti. Lai noskairotu skolu bibliotekāru viedokli par skolu bibliotēku darbību, pētījumā tiek salīdzināti skolu bibliotekāru anketēšanas rezultāti 2010.gadā ar 2011.gada fokusgrupas intervijā iegūtajiem rezultātiem. Anketējot skolēnus, autore mēģināja uzzināt viņu viedokli par skolu bibliotēkas nepieciešamību un sniegtajiem pakalpojumiem. Darbā izvirzītie uzdevumi tika izpildīti un pētījuma mērķis sasniegts. Izvirzītā hipotēze, ka, samazinoties finansējumam, tiek apdraudēta skolu bibliotēku pilnvērtīga darbība, samazinās piedāvātie pakalpojumi un to kvalitāte ir apstiprinājusies. Atslēgas vārdi: skolu bibliotēkas, bibliotēku darbība, Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

The subject of Bachelor’s Thesis is „The activity of school libraries in Jurmala”. The purpose is to ascertain the posibilities of the activity of school libraries in these economical circumstances, to find out the point of view of users and school librarians. The theoretical conclusions about the culture of organizations that ensure mission of schools and common understanding of stategy, submit of purposes for realization of mission have used in the work. The school libraries are the inalienable part of the educational process. The normative documents have used in the work, too. The results of the questionnaire of librarians in 2010 are compared with the results of the interview to ascertain the point of view of school librarians about the activity of school libraries. The author tried to find out the point of view of students about the necessary of school libraries and about their service using questionnaires. The tasks of the Bachelor’s Thesis were fulfiled and the purpose of the work was achieved. The hypothesis that was moved forward about cutting down finances that could endanger the activity of school libraries, decrease service and its quality, has affirmed. Keywords: school libraries, the activity of libraries, schools in Jurmala
The activity of school libraries in Jurmala
Keywords: Bibliotēkzinātne