“THE BLACK A-FRAME” un “SENČU SILS – SALIŅA”: Latvijas atpūtas māju reklāmu efektivitātes un ietekmes analīze digitālajā laikmetā - Mūrnieks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī bakalaura darba mērķis ir veikt analīzi par Latvijas atpūtas māju reklāmu efektivitāti un ietekmi digitālajā laikmetā. Pētījums koncentrējas uz reklāmu stratēģijām un kanāliem, kuri tiek izmantoti, lai piesaistītu potenciālos klientus, kā arī analizē to ietekmi uz klientu lēmumu pieņemšanu. Darbs ietver literatūras pārskatu par digitālā mārketinga tendencēm un reklāmu efektivitāti. Tālākā analīze tiek veikta, izmantojot kvantitatīvās un kvalitatīvās pētījuma metodēs, lai novērtētu reklāmu efektivitāti atpūtas māju nozarē Latvijā. Rezultāti sniedz ieskatu par to, kā digitālā laikmeta tehnoloģijas un platformas ietekmē reklāmu uztveri un ietekmi uz patērētājiem. Turklāt, tiek analizētas inovatīvas reklāmas pieejas, kas varētu uzlabot Latvijas atpūtas māju nozares konkurētspēju digitālajā vidē. Šis pētījums sniedz praktisku ieguldījumu Latvijas tūrisma un mārketinga jomās, piedāvājot iespējas uzlabot reklāmu stratēģijas un pievilināt vairāk potenciālo klientu digitālajā laikmetā. Kopējais bakalaura darba apjoms ir 76 lpp., 5 tabulas, 25 attēli, 9 pielikumi un izmantots 41 literatūras avots.

The aim of this bachelor thesis is to analyse the effectiveness and impact of Latvian holiday home advertising in the digital age. The study focuses on the advertising strategies and channels used to attract potential customers and analyses their impact on customer decision-making. The thesis includes a literature review on digital marketing trends and ad effectiveness. Further analysis is carried out using quantitative and qualitative research methods to assess the effectiveness of advertisements in the Latvian holiday home industry. The results provide insights into how technologies and platforms in the digital age influence the perception and impact of advertisements on consumers. In addition, innovative advertising approaches are analysed that could improve the competitiveness of the Latvian holiday home industry in the digital environment. This research makes a practical contribution to the Latvian tourism and marketing sectors, offering opportunities to improve advertising strategies and attract more potential customers in the digital age. The total volume of the bachelor thesis is 76 pages, 5 tables, 25 figures, 9 annexes and 41 references.
“THE BLACK A-FRAME and SENČU SILS – SALIŅA”: The analysis of effectiveness and impact of Latvian vacation home advertisements in the digital age
Keywords: Komunikācijas zinātne; digitālais mārketings; atpūtas māju reklāmas; reklāmu efektivitāte; komunikācija; konkurentu analīze