Radošās personības Čarlza Dikensa darbos - Mirošņičenko, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbā “Radošās personības Čarlza Dikensa darbos”, analizējot izdomu pilnus cilvēkus Čarlza Dikensa darbos un parāda rakstnieka uzsvērumu, uz cilvēka psiholoģisko dabu, viņa intereses veidošanos, attīstībā un dažreiz arī personības sadalīšanos. Galvenā ideja šaja pētijumā atklāt Čarlza Dikensa attieksmi pret teātri caur to radošajiem personāžiem. Lai sasniegtu mērķi autors šajā diploma darbā apskata tēmu no diviem aspektiem: aktieris uz skatuves un aktieris dzīvē. Šaja darbā aprakstītās jūtas un emocijas atklāj lasītājiem mīklaino Čarlza Dikensa pasauli.

The Bachelor paper ”Characters of Creative people in Charles Dickens’s writings” analyses creative people in the works of Charles Dickens. The present paper examines the writer’s emphasis on the psychology of the human natures and also shows his interest in formation, development, and sometimes also the disintegration of a personality. The leading idea of the present research is to discover Charles Dickens’s relation to the theater through his creative characters. In order to achieve the aim the author of this paper describes the theme which consists of two basic aspects: actors on stage and in life. The description of creative characters’ emotions, feelings and aspirations reveals to the reader the mysterious world of “The Theater of Charles Dickens”.
Characters of Creative People in Charles Dickens's Writing
Keywords: Filoloģija