Runas darbības aktivizēšana 3 – 4 gadus veciem bērniem ar didaktiskajiem materiāliem - Sušīlova, Alīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autore: Alīna Sušīlova Darba nosaukums: Runas darbības aktivizēšana 3 – 4 gadus veciem bērniem ar didaktiskajiem materiāliem Pētījuma mērķis: Pamatojoties teorētiskajā literatūrā, praktiskajā darbībā pārbaudīt 3-4 gadus vecu bērnu runas attīstības sekmēšanu. Darba apjoms: sastāv no 31 lapaspusēm, kurās ietilpst anotācija, saturs, ievads 11 attēli, 2 tabulas, 26 literatūras avoti un galvojums. Pirmajā nodaļā tiek atspoguļotas teorētiskās atziņas un bērnu attīstība veselumā. Tika atspoguļots kas ir didaktiskais materiāls un kā ar tā palīdzību tiek aktivizēta runas darbība. Otrajā nodaļā veikts praktiskais pētījums par runas darbības aktivizēšanu 3 – 4 gadus veciem bērniem. Pētījuma laikā iegūtie rezultāti tika apkopoti, izanalizēti, pierakstīti un atspoguļoti secinājumos.

Author of the paper: Alīna Sušīlova Title of work: Speech activation for 3-4 year olds with didactic materials Objective of the study: Based on the theoretical literature, to test in practice the promotion of speech development in 3-4 year old children. Scope of work: consists of 31 pages including annotation, contents, introduction 11 figures, 2 tables, 26 references and a guarantee. The first chapter presents the theoretical background and the development of the whole child. The didactic material is presented and how it is used to activate speech. In the second chapter a practical study of speech activation in 3-4 year old children is carried out. The results obtained during the research were summarised, analysed, written down and presented in the conclusions.
Speech activation for 3-4 year old children with didactic materials
Keywords: Izglītības zinātnes; didaktiskie; materiāli; runa; pirmsskola