Informātikas mācību priekšmeta loma informācijas sabiedrībā. - Zupa, Aigars (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbs „Informātikas mācību priekšmeta loma informācijas sabiedrībā” Maģistra darba mērķis ir izpētīt informātikas mācību priekšmeta atbilstību informācijas sabiedrības procesam. Pirmajā nodaļā tiek apskatīti ar informācijas sabiedrību saistīti jautājumi un tiek pētīts informācijas sabiedrības process Latvijā. Otrajā nodaļā tiek apskatīts informātikas mācību priekšmets Latvijā un pasaulē. Trešajā nodaļā tiek pētītas Latvijas iedzīvotāju datorprasmes, informātikas stundās iegūtās zināšanas un šo zināšanu izmantošana turpmākajā dzīvē. Darbā tiek apskatīti datoru lietotāju ieradumi un datoru izmantošanas mērķi. Aplūkotas skolās izmantotās IKT tehnoloģijas. Tiek izvērtēta informātikas standarta izpilde, izteikti ieteikumi šī standarta uzlabošanai. Tiek analizētas datoru lietotāju iemaņas un attieksme pret informācijas sabiedrības parādībām.

The master thesis „The role of informatics subject in information society” The objective of master thesis is to explore how informatics subject corresponds to the process of information society The first chapter deals with information society issues and examines the information society in Latvia. The second chapter examines informatics subject in Latvia and other countries. The third chapter explores the computer skills obtained in informatics course and the usage of these skills later in life. The paper examines habits of computer users and objectives of computer uses, deals with ICT technology in schools. The accomplishment of informatics standard is evaluated, recommendations for improving this standard are made. It analyzes the users computer skills and attitudes toward information society issues.
Role of informatics in information society.
Keywords: Pedagoģija