Datu ievades iespējas BI rīkos - Buņķis, Artis (Latvijas Universitāte, 2024)
Datu apjoma eksponenciālais pieaugums ir padarījis biznesa inteliģenci par ļoti strauji attīstošu jomu, kā rezultātā tiek plaši izmantoti dažādi BI rīki. Lai gan šie rīki parasti tiek izmantoti datu apskatei un analīzei, pastāv situācijas, kurās mēdz būt nepieciešama datu ievade tieši BI rīku saskarnē. Šāda funkcionalitāte var būt ļoti noderīga, jo tā ļauj izveidot efektīvākus un nozīmīgākus risinājumus, kā arī papildināt esošo datu noliktavu ar lietotāja manuāli ievadītajiem datiem. Šis Bakalaura darbs koncentrējas uz datu ievades integrācijas iespējām BI rīkos, veicot literatūras izpēti un praktisku pētījumu par budžeta datu ievadi šajos rīkos. Tiek analizēta šīs integrācijas ietekme gan uz lietojamību, gan izstrādes procesu, piedāvājot padziļinātu ieskatu risinājumu efektivitātē un praktiskajos ieguvumos.

The exponential growth in the volume of data has made business intelligence a very rapidly developing field, forcing the widespread use of various BI tools. Although these tools are typically used to view and analyze data, there are situations where data entry directly into the BI tools interface tends to be required. Such functionality can be very useful, as it allows you to create more efficient and meaningful solutions, as well as supplement the existing data warehouse with manually entered data by the user. This Bachelor's thesis focuses on the possibilities of data entry integration in BI tools, conducting literature research and practical research on budget data entry in these tools. The impact of this integration on both usability and the development process is analyzed, offering in-depth insight into the effectiveness and practical benefits of the solution.
Data input options in BI tools
Keywords: Datorzinātne; Biznesa inteliģence; Datu ievade; MicroStrategy; PowerBI