Videi draudzīgas rīcības attīstība piekrastē: Mērsraga novads - Vanaga, Madara (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir videi draudzīgas rīcības attīstība piekrastē: Mērsraga novads. Piekraste ir nacionālas nozīmes teritorija, kas sevī ietver nozīmīgas dabas un kultūrvēsturiskās vērtības, tādēļ būtiska ir šīs teritorijas ilgtspējīga attīstība. Mērsragam kā piekrastes novadam ir būtiski nodrošināt ilgtspējīgu attīstību, kas ietver arī videi draudzīgas rīcību pielietošanu un attīstību. Maģistra darba pirmajā daļā ir veikta akadēmiskās un lietišķās literatūras un dokumentu analīze par piekrastes videi draudzīgu rīcību un to nodrošināšanu. Darba ietvaros ir veikts socioloģiskais pētījums, ietverot gadījuma situācijas analīzi, pilotpētījumu un mērķgrupu pārstāvju un ekspertu intervijas. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, darba nobeigumā ir izstrādātas vadlīnijas piekrastes videi draudzīgas rīcības ieviešanai novadā. Darbs sastāv no 8 nodaļām, 6 tabulām un 12 attēliem.

The theme of the master paper is environmentally friendly action development in coastal areas: Mērsrags municipality. The seacoast is an area of national significance which contains important natural and cultural-historical values therefore sustainable development of this territory has essential importance. It is important to ensure sustainable development for Mērsrags as a coastal area which contains also application and development of environmentally friendly action. In the first part of the master’s paper is made analysis of academic and applied literature about environmentally friendly action and its ensuring. Within the framework of the paper the sociological researches done which includes analysis of incidental situation, pilot study and interviews with representatives of target groups and experts. Based on the results of the research the summary of the guidelines have been developed for introduction of environmentally friendly action in this coastal area.
Environmentally Friendly Action Development in Coastal Areas: Mērsrags Municipality
Keywords: Vides pārvaldība