Tiešsaistes spēles (ne)produktivitāte: gadījuma pētījums par radošumu - Stepiņa, Stefānija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura pētījums “Tiešsaistes spēles (ne)produktivitāte: gadījuma pētījums par radošumu” fokusējās uz radošajiem procesiem, ko piedzīvo galda spēles Dungeons and Dragons spēlētāji veidojot virtuālās pasaules un veidiem kā radošums izpaužas, kad spēle ir situēta tiešsaistes vidē. Iesaistoties Dungeons and Dragons kopienā, izmantojot līdzdalīgu novērojumu, neformālas diskusijas un daļēji strukturētas intervijas, es pētu dažādus artefaktu veidošanās procesus un digitālo tehnoloģiju ietekmi uz mūsu socializāciju tiešsaistē. Radošums ir improvizēts un ir mūsu sociālās un kultūras dzīves neatņemama sastāvdaļa, kas veido gan mūs pašus, gan esošās struktūras.

Bachelor’s research “(Un)productiveness of online play: a case study on creativity” focuses on the creative processes the players of a tabletop game Dungeons and Dragons experience in creating virtual worlds and how creativity is expressed within them whilst situating the game in an online environment. By involving myself in the online Dungeons and Dragons community, through participant observation, informal discussions, and semi-structured interviews, I observe and experience the various processes of how artefacts are created, and the impact of digital technologies have on how we socialise online. Creativity is improvisational and is an integral part of our social and cultural lives that shape both ourselves and the structures within them.
(Un)productiveness of online play: a case study on creativity
Keywords: Antropoloģija; creativity; digital ethnography; online community; Dungeons and Dragons; virtual world