Vairāku internetveikalu preču salīdzināšanas rīks - Malahovska, Gabriela (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darbs “Vairāku internetveikalu preču salīdzināšanas rīks” ir izstrādāts kā digitāls risinājums, kas nodrošina iespēju lietotājiem salīdzināt preces no dažādiem tiešsaistes veikaliem vienā platformā. Ar Python palīdzību rīks automātiski iegūst preču informāciju, piemēram, cenu, specifikācijas, lai lietotājam nodrošinātu detalizētu un pārskatāmu salīdzinājumu. Rīks apkopo datus no vairākiem veikaliem, piemēram, rdveikals.lv un citiem, veidojot centralizētu pārskatu, kas palīdz lietotājiem pieņemt informētus lēmumus un ietaupīt laiku, ko citādi pavadītu dažādās vietnēs. Projekts ir piemērojams plašam preču klāstam un paredzēts gan lietotāju ērtībai, gan kā uzņēmējdarbības rīks, kas uzlabo tirgus izpēti un klientu pieredzi e-komercijā.

The qualification paper “Multiple Online Store Item Comparison Tool” is a digital solution designed to allow users to compare products across various online stores within a single platform. Utilizing Python and Selenium, the tool automatically retrieves product information such as prices, specifications, providing users with detailed and transparent comparisons. By gathering data from multiple stores, such as rdveikals.lv and others, it creates a centralized view that helps users make informed decisions and save time that would otherwise be spent on different sites. The project is applicable to a wide range of products and is intended for user convenience and as a business tool to enhance market research and customer experience in e-commerce.
Multiple Online Store Item Comparison Tool
Keywords: Datorzinātne; preču salīdzināšana; tīmekļa skrapēšana; pyhton; flask; API