Darba laika un atpūtas laika tiesiskais regulējums - Batrags, Harijs (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbs ir par tematu Darba un atpūtas laika tiesiskais regulējums nodarbinātību regulējošajos normatīvajos aktos, tā atbilstību starptautiskajiem un Eiropas Savienības dokumentiem, kā arī par nepilnībām šajos normatīvajos aktos. Darbs sastāv no diviem galvenajiem blokiem:1) darba laiks, 2) atpūtas laiks. Faktiski šo abu bloku regulējums, šī regulējuma interpretācijas problēmas un regulējuma trūkums vairākām šodienas aktuālām situācijām un apstākļiem ir cieši savstarpēji saistīti. Turklāt prakse, tai skaitā tiesu prakse, liecina, ka normās ietvertos noteikumus darba devējs neievēro. Īpaši tas attiecas uz virsstundu darbu. Darba likumā ir ietvertas gan darba laika gan atpūtas laika legāldefinīcijas. Darbā ir atzīts, ka pamatā darba un atpūtas tiesiskais regulējums ir atbilstīgs un pieņemams, taču nepilnīgs attiecībā uz nestandarta darba veikšanu.

The present master's paper is on the theme of work and rest time rules in employment regulating law, its conformity with international and European Union documents as well as on weaknesses in this legislation. The work consists of two main blocks: 1) hours of work, 2) leisure time. In fact, this two-block framework, the framework of interpretation problems, and lack of regulation in today's more urgent situations and circumstances are closely interrelated. In addition, practice, including case law, suggests that the norms of the provisions contained in the employer fail to be followed. In particular, it relates to overtime work. Labour law is a balance of the legal definitions of work time and leisure time. The paper acknowledged that mostly work and rest rules are appropriate and acceptable but incomplete with respect to non-standard work.
Legal Regulation on Working Hours and Rest Time
Keywords: Juridiskā zinātne