Literārie un žurnālistiskie aspekti Kurta Tuholska rakstos - Bernis, Filips (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī bakalaura darba mērķis ir Kurta Tuhoļska darbu analīze, lai noskaidrot iemeslus , kas noteica konktērtu lēmumu pieņemšanu , risinot konkrētus jautājumus. Darbojoties žurnāla „WeltbŅhne“, K. Tuhoļskis pievērsās politiskai satīrai. Lai noskaidrotu apstākļus, kuri ietekmēja K. Tuholska satīrisko darbu tapšanu, šajā bakalaura darba tiek petita rakstnieka dzīve un daiļrade, ka ari sociālie un politiskie aspekti. Sevišķa uzmanība tiek pievērsta žurnāla „WeltbŅhne” raksturojumam, kā āri K. Tuchoļska satīriskām epigrammām un dzejoļiem.

The task of this bachelor paper is to analyse literature works of Kurt Tuholsky in attempt to understand the reasons behind his choices and actions. During his work in the journal “WeltbŅhne” ,K. Tucholsky shows high interest in political satire. To ascertain the events, which influenced the creation of satirical works of Kurt Tuholsky ,the biography ,works as well as political and social aspects of his life should have been studied. Special attention is directed to the description of journal “WeltbŅhne” and satirical epigrams and poetry.
Literary and Journalistic Aspects of Texts by Kurt Tucholsky
Keywords: Vācu filoloģija