Mebendazola polimorfās formas un to fāžu pārejas - Akmene, Gundega (Latvijas Universitāte, 2009)
Mebendazola polimorfās formas un to fāžu pārejas. Akmene G., zinātniskais vadītājs Dr.chem., asoc. Prof. Actiņš A. Mag. chem. Petkune S. Maģistra darbs fizikālajā ķīmijā, 45 lpp., 17 att., 6 tab., 22 literatūras norādes, 8 pielikumi. Latviešu valodā. RENTGENDIFRAKTOMETRIJA, POLIMORFĀS FORMAS, SOLVĀTS, DIFERENCIĀLI SKENĒJOŠĀ KALORIMETRIJA, DIFERENCIĀLI TERMĀLĀ ANALĪZE Maģistra darbā ir veikti pētījumi par mebendazola polimorfo formu termisko stabilitāti un stabilitāti šķīdinātāju ietekmē, izmantojot modernās fizikālās pētīšanas metodes - rentgendifraktometriju un diferenciāli skenējošo kalorimetriju. Tika iegūts mebendazola kristālsolvāts, mebendazola A un B polimorfās formas, kā izejmateriālu izmantojot mebendazola C formu.

Polimorphism of mebendazole and its phase changes. Akmene G., promoters Dr. chem., asoc. Prof. Actins A. Mag. chem. Petkune S. Magister thesis, 45 pages, 17 figures, 6 tabeles, 22 literature references and 8 addenda. In Latvian. X – RAY DIFRACTION, POLYMORPHIC FORMS, SOLVATES, DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY, DIFERENTIAL THERMAL ANALYSIS. Investigation of stability of mebendazole polymorphis forms using some advanced methods in physical research - X-ray diffraction, differential scanning calorymetry and differential thermal analysis was carried out. One mebendazole crystalline solvate, A and B polymorphic forms are obtained, using mebendazole polymorph C.
Polimorphism of Mebendazole and its phase changes
Keywords: Farmācija