Enterococcus ģints baktēriju jutība pret antibakteriālajiem preparātiem - Onževa, Madara (Latvijas Universitāte, 2012)
Enterococcus ģints ietver 17 sugas, bet tikai dažas sugas izraisa infekcijas cilvēkiem. No 17 enterokoku sugām visizplatītākās ir divas: E. faecium, E.faecalis, kas izraisa cilvēkiem dažādas dzīvībai bīstamas infekcijas hospitālā (slimnīcas) vidē. Visbiežāk, enterokoki kolonizējas urīnceļos vai vaļējās brūcēs, izraisot infekcijas - endokardītu, urīnpūšļa, prostatas un epidemiālās infekcijas, kā arī nervu sistēmas infekcijas. Viens no priekšnoteikumiem atbilstošas ārstēšanas procesa nodrošināšanai ir infekcijas ierosinātāja noteikšana, kā rezultātā neradītu rezistenci pret antibakteriālajiem līdzekļiem, jo baktēriju rezistencei ir tendence arvien vairāk palielināties.

Enterococcus includes 17 species, but only a few species cause infections to humans. Of the 17 species of enterococci the most common are two – E.faecium and E.faecalis that cause people a variety of life-threatening infections in hospital environment. Most often, enterococci are colonizing the urinary tract or open wound, causing infection - endocarditis, urinary bladder, prostate epidermal infections and infections of the nervous system. One of the prerequisites for proper treatment process requires a determination of the infectious agent; as a result don’t produce antimicrobial resistance, because bacterial resistance is likely to increase.
Enterococcus sp.
Keywords: Farmācija